Különleges küldetésem – Ügynök csellóval a II. világháborúban

Author: Francis Shelton  

Publisher: Scolar Kiadó‎

Publication year: 2014

E-ISBN: 9789632442068

Subject: I1 World Literature

Keyword: 世界文学

Language: HUN

Access to resources Favorite

Disclaimer: Any content in publications that violate the sovereignty, the constitution or regulations of the PRC is not accepted or approved by CNPIEC.

Description

Pereg a film, pereg a történelem!
Hogyan lesz egy pesti jogász-zenészből angol titkos ügynök? Milyen kalandokat él át, milyen politikai kulisszatitkokba nyer betekintést – ez a történelem különleges olvasatban, különleges szereplőkkel…
A harmincas évek végének Budapestje – egy fiatalember jogi diplomával és zeneakadémiai tanulmányokkal a zsebében a fenyegető sötét elől beleugrik az ismeretlenbe: leszerződik Teheránba bárzenésznek. Megismerkedik az angol szuperkémekkel: többek közt Basil Davidson kémfőnökkel, illetve az arisztokrata újságíróval, Pálócz-Horváth György angol ügynökkel, aki beszervezi a korszak egyik leghatékonyabb angol kémszervezetébe, a SOE, azaz a Special Operations Executive irreguláris hadseregébe.
Az izgalmakban bővelkedő kémtevékenység számos epizódját több mint hetven év után írta meg a budapesti születésű csellista, a szolgálattól kapott nevén: Francis Shelton.

Chapter

The users who browse this book also browse


No browse record.